UVVG și ATRIMED au organizat cel de-al V-lea Congres Internațional de Implantologie

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Medicină Dentară, ATRIMED (Asociația Transfrontalieră de Implantologie și Medicină Dentară) și Asociația Chirurgilor oro-maxilo-faciali și dento-alveolari din România, au organizat, în perioada 2-4 octombrie, la Hotel „Leon” din Arad, cea de-a V-a ediție a Congresului Internațional de Implantologie sub genericul „Implantologia astăzi”.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, decan al Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF „Carol Davila” Bucureşti, cadru didactic asociat al UVVG, prof. dr. Victor Valea, președintele ATRIMED, general maior prof. dr. Augustin Mihai, Catedra de Implantologie Orală, UMF „Carol Davila” București, prof. dr. Emanuel Bratu, șeful disciplinei de Restaurări Protetice pe Implante, UMF „Victor Babeș” Timișoara, dar și lectori de peste hotare dintre care îi amintim pe prof. Günther Dhom, șeful Societății de Implantologie Germană, dr. Peter Kover (Germania), dr. Jurgen Voßhans (Germania), dr. Cristian Valea (Germania), cadre didactice, studenți, masteranzi și absolvenți ALUMNI ai UVVG.
„Organizarea acestui eveniment a devenit o tradiție în Arad și se caracterizează prin serozitate și profesionalism. Ca noutăți sunt noi puncte de vedere privind concentratele trombocitare, grefele osoase în implantologie și planurile de restaurare protetică consecutive inserării implantului”, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Bucur, decanul Facultății de Stomatologie UMF „Carol Davila” București, cadru didactic asociat al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.
General Maior (r) prof. dr. Augustin Mihai a subliniat: „De la primul până la cel de-al V-lea Congres, evoluţia conţinutului ştiinţific şi profesional a fost şi este evidentă. Inima Congreselor a fost şi este prof. dr. Victor Valea, prin Asociaţia ATRIMED şi Clinica VIVAS DENT, în jurul cărora s-au organizat, între Congrese şi cursuri profesionale cu tinerii medici, cu accent pe reabilitarea orală implanto-protetică. Congresul a scos în evidenţă, prin lucrările ştiinţifice şi lectorii care le-au susţinut, un centru de excelență al Aradului, grefat pe Clinica VIVAS DENT şi Asociaţia ATRIMED. Un lucru demn de remarcat este strânsa legătură între Clinica VIVAS DENT, ATRIMED şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, prin care tinerele cadre didactice au putut să-şi prezinte lucrările ştiinţifice şi comunicările în domeniu, ceea ce arată încă o dată că practicienii, împreună cu lumea academică, sunt în Arad în strânsă legătură, în favoarea profesiei”.
„Asociația Transfrontalieră de Implantologie și Medicină Dentară, ATRIMED, ca organizație non-profit, și-a propus să aducă în fața participanților, lectori de un înalt nivel academic și cu o valoare incontestabilă din întreaga lume, care să contribuie la ridicarea nivelului profesional. În acest sens, în afara cursurilor cu caracter practic pe care le-am organizat, în diferite domenii ale specialității noastre – endodonție, protetică, radiologie, implantologie, etc; am organizat, în fiecare an, un simpozion internațional. Anul acesta au fost invitați lectori, după cum ați putut constata, din Germania și din cele mai importante centre de implantologie din România”, a declarat prof. dr. Victor Valea, președintele ATRIMED .
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat că: „Cel de-al V-lea Congres Internațional de Implantologie a reunit specialiști din Arad, București și multe alte județe ale țării, dar și de peste hotare. Congresul a adus multe noutăți prezentate de prof. Alexandru Bucur și prof. Augustin Mihai, lectorii acestui congres. În cadrul acestui eveniment, Universitatea noastră a prezentat, în premieră, câteva cazuri aplicative privind factorii care contribuie la sistemul de implantologie”.
Biroul de presă al UVVG

Sursa: Europeanul.eu