Premieră naţională, în organizarea Centrului de Biotehnologie din cadrul Spitalului A. Cardarelli din Napoli şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Primul curs online via skype destinat studenţilor Facultăţii de Medicină Dentară: anatomia nervului facial, modul de abordare a lojei submandibulare şi a lojei parotidiene

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a organizat, în perioada 21-24 martie, în Campusul Universitar al UVVG, în premieră naţională, în parteneriat cu Centrul de Biotehnologie din cadrul Spitalului A. Cardarelli din Napoli , primul curs online via skype, din cele patru, care vor avea loc în acest an.

Lucrările au abordat teme de real interes, atât pentru studenţi, dar şi pentru cadrele didactice: „Disecţia regiunii cervicale şi a glandelor salivare” şi „Bazele rinoseptoplastiei”, ambele cu o componentă teoretică şi una practică. Studenții au avut parte de demonstraţii practice efectuate de specialiștii italieni, dar și de dialoguri interactive. Această videoconferinţă face parte din colaborarea încheiata între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Centrul de Biotecnologie din Napoli și Spitalul Cardarelli din Napoli.

Modulul de curs online via skype este urmare a workshop-ului internaţional „Implantologia Predictibilă”, organizat, în perioada 3-4 martie 2017, în Campusul Universitar şi în laboratoarele Facultăţii de Medicină Dentară, care a fost susţinut de renumiţi specialişti din Italia, în domeniul implantologiei dentare, organizatorii evenimentului fiind lector univ.dr. Virgil Vască, medic primar chirurgie maxilo-facială şi lector univ. dr. Elisabeta Vască, medic specialist chirurgie dento-alveolară din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară.

Conf. univ. dr. Paul Freiman, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, din cadrul UVVG, ne-a declarat: „Studenții au avut parte de demonstraţii practice efectuate de specialiștii italieni, dar și de dialoguri interactive. Videoconferinţa a făcut parte din colaborarea încheiata între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad,Centrul de Biotecnologie din Napoli și Spitalul Cardarelli din Napoli. Mulţumesc Centrului de Biotehnologie din cadrul Spitalului A. Cardarelli din Napoli pentru invitaţia de a participa la acest curs, unde studenții Facultăţii de Medicină Dentară au avut parte de demonstraţii practice efectuate de specialiștii italieni, dar și de dialoguri interactive”.

Lect. univ. dr. Virgil Vască, medic primar chirurgie maxilo-facială, organizatorul evenimentului, a precizat: „Am avut ocazia să participăm la prima videoconferință organizată de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în colaborare cu Spitalul Cardarelli din Napoli, mai precis cu Centrul de Biotehnologie al celui mai mare spital din sudul Italiei. Datorită amabilității profesorilor cu care am avut deja ocazia să organizăm, cu participarea şi sprijinul d-nei Rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, un prim workshop referitor la fazele care țin de implantologie. Prin intermediul acelorași profesori din Italia, dintre care îi amintesc pe Prof. dr. Domenico Napolitano – director Secţie UOSC, Spitalul Cardarelli Napoli, președintele Asociației Leonardo 2.0, Prof. dr. Salvatore Parascandolo, director – Secţia de Chirurgie Maxilo-facială din cadrul Spitalului Cardarelli Napoli, Prof.  dr. Esposito Umberto,si Spitalul Cardarelli Napoli, Universitatea Federico II  din Napoli, Universitatea SUN,Napoli,  dar şi a altor specialiști, studenţii, alături de cadre didactice, am participat la prima videoconferință, unde au fost prezentate aspecte deosebit de interesante despre anatomia nervului facial, modul de abordare a lojei submandibulare,a lojei parotidiene și alte noutăţi necesare activității unui bun practician”.

Daniel Albu